skip to Main Content
06 24 16 16 93 Stuur e-mail

De behandeling

1. Wat houdt een intake in?

De intake is de eerste keer dat we elkaar zien. Tijdens de intake zal een uitgebreid gesprek over jullie traject plaatsvinden. Daarnaast zal er gevraagd worden of er operaties zijn geweest, wat jullie verwachtingen zijn, hoe lang jullie al bezig zijn e.d.

Na het gesprek zal er een onderzoek op de behandelbank plaatsvinden. Hierbij kijken we naar beperkingen in gewrichten van de heupen, bekken en rug als ook naar spanningen in spier- en bindweefsel en of de beweeglijkheid van de organen goed is.

Als er bijzonderheden gevonden worden zullen we deze direct aanduiden.

2. Hoe ziet een traject eruit?

Een vruchtbaarheidstraject bestaat uit 6 behandelingen, elke week 1 uur. Het is belangrijk om voor een optimaal resultaat alle 6 de behandelingen te doen en 6 weken achter elkaar. Tijdens elke behandeling komt het losmaken van de spieren, organen en gewrichten aan bod als ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen, het doornemen van oefeningen. Met een uur hebben we ruimschoots de tijd om jullie de aandacht te geven die jullie verdienen.

3. Hoe ziet een vruchtbaarheidsbehandeling eruit?

Na de intake, waar we uitgebreid je voorgeschiedenis hebben besproken, gaan we beginnen met de behandeling op de behandelbank. Je zal op je buik, zij en rug liggen zodat wij helemaal rondom kunnen werken. We beginnen met het localiseren van de baarmoeder en eierstokken en het voelen naar de spanningen in de buikregio. Nadien beginnen we met het losmaken van de baarmoeder en eierstokken, buikregio, middenrif, lage rug en middenrug, bekken, heiligbeen en bovenbenen. Wij zullen nooit inwendig behandelen!
Er zijn verschillende massagetechnieken die we gebruiken en indien nodig en met toestemming dry needling. Daarnaast zal je (massage)oefeningen meekrijgen zodat je hier thuis mee aan de slag kan.

Tijdens de behandelingen zullen er geen oefeningen / trainingen worden gedaan! Behalve om ze kort aan je uit te leggen nadat de behandeling klaar is.

4. Is de behandeling veilig?

De behandeling is veilig. Er wordt met de handen aan het lichaam gewerkt door middel van verschillende massage technieken. Wij zijn opgeleid om zo goed mogelijk te beoordelen of een behandeling gegeven mag worden of niet. Indien er aanwijzingen zijn om op een bepaald moment niet behandelen zullen wij dit zeker niet doen.

5. Wat kan ik tijdens en na de behandeling voelen?

Tijdens de behandeling kan je een pijnlijk of oncomfortabel gevoel hebben. Indien de pijn te heftig wordt zal de behandeling gematigd worden totdat het weefsel weer tot rust gekomen is. Na de behandeling zal je een zeer los en vrij gevoel hebben in het bekken, onderrug en buikregio. Het kan echter ook wel wat beurs aanvoelen door het duwen en masseren. Dit zal na ongeveer 2 dagen over zijn. Blauwe plekken zijn tevens een mogelijkheid, dit is niet erg!

Blauwe plekken zijn een teken dat er verkleefd weefsel is losgemaakt.

6. Is een behandeling pijnlijk?

Een behandeling kan als pijnlijk ervaren worden. De reden hierachter is dat we verklevingen en littekenweefsel losmaken en vrij diep werken. Over het algemeen is de behandeling goed te hebben omdat deze afgestemd wordt op de persoon. Na enkele minuten behandeling zal je al verlichting merken

7. Ik zit in een IVF / ICSI traject, kan ik alsnog de vruchtbaarheidsbehandeling doen?

Op het moment dat je in een IVF / ICSI traject zit worden er hormonen gegeven. Deze worden gebruikt om de ontwikkeling van eicellen te stimuleren. Wij zullen in deze periode geen behandelingen doen omdat wij de groei van zoveel mogelijk eicellen niet in de weg willen zitten. Wij raden aan om de behandeling 4-6 weken te starten voordat je met een IVF / ICSI traject begint.

Vergoedingen en betalen:

1. Wordt de behandeling vergoed?

De behandeling zal geheel, gedeeltelijk of niet vergoed worden door je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de verzekeraar en de polis die je hebt. Ga ervan uit dat je per behandeling gemiddeld 20 euro vergoed krijgt indien je een aanvullende verzekering met fysiotherapie hebt.

Wij werken zonder contracten zodat we uitgebreid de tijd hebben voor jou en geen onnodige administratieve taken hoeven te doen. Indien je een restitutie polis hebt zal de vergoeding hoger liggen. Vraag altijd na bij je zorgverzekeraar hoe het zit met jouw vergoedingen om niet voor verrassingen te komen staan.

2. Hoe gaat het met betalen?

Het gehele behandeltraject van 4-6 weken dient bij de eerste behandeling te worden voldaan per pin of bankoverschrijving. De intake wordt apart gerekend en dient na de intake betaald te worden per pin of bankoverschrijving.

3. Is teruggaaf van geld mogelijk bij afbreken behandelingen?

Het is niet mogelijk om geld terug te vorderen als je zelf het behandeltraject afbreekt. Mocht je in de tussentijd zwanger worden of langdurig ziek dan kunnen de overige behandelingen na de zwangerschap of ziekte worden gebruikt. Denk hierbij aan het optimaliseren van beweging van je lichaam na de bevalling.

Aanmelding:

1. Hoe meld ik mij aan voor een behandeltraject of meer informatie?

Neem contact met ons op via het contactformulier, mailen of bellen. Indien wij de telefoon niet beantwoorden zijn wij mogelijk in behandeling. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op als je je naam en telefoonnummer achterlaat. Indien je per contactformulier of email contact opneemt laat dan weten of je terug gemailed of gebeld wil worden, en wanneer je gebeld kan worden.

Overige vragen:

1. Ik ben een man met verminderde zaadkwaliteit, kunnen jullie mij helpen?

Wij hebben nog geen technieken om de zaadkwaliteit te verbeteren. Wel kunnen wij helpen bij bekkenpijn, rugklachten, heupklachten e.d. In de toekomst willen wij hier echter wel kijken of we hier iets aan kunnen doen.

2. Kan het gebeuren dat je niet genoeg hebt aan 6 behandelingen?

Het kan voorkomen dat er meer verklevingen / littekenweefsel is dan dat we in 6 behandelingen kunnen oplossen. Dan kan je extra behandelingen erbij nemen, de kosten hiervan vindt je in de prijslijst.

3. Kan Mercier therapie helpen bij andere klachten?

Mercier therapie kan gebruikt worden veel klachten in het bekken / lage rug gebied. Denk hierbij aan:

 

  • Menstruatiepijn
  • Verstoorde cyclus
  • Bekkenpijn (zowel bij man als vrouw)
  • Losmaken van littekenweefsel na operatie (keizersnede, kijkoperatie e.d.)

Staat jouw klacht er niet tussen en ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.