skip to Main Content
06 24 16 16 93 Stuur e-mail
Debbie en Richard Fysiotherapeuten

Vruchtbaarheidsbehandelingen bij Fysiozone

Wie zijn wij?

Wij hebben elkaar leren kennen in november 2011 en het klikte meteen. We zijn allebei fysiotherapeut en we hebben ongeveer dezelfde interesses zowel binnen als buiten de fysiotherapie. In 2014 begon onze wens naar een kindje te groeien. We besloten het een kans te geven, maar al vrij vroeg bleek dat het niet vanzelf zou gaan en dat de oorzaak van het probleem van 2 kanten kwam. Er was zowel bij mij, als bij Richard een probleem met de vruchtbaarheid.

 

We wilden zelf ook iets doen om de kansen te vergroten, maar we wisten niet wat.


Waarom doen wij wat we doen?

Tijdens ons traject waren er verschillende dingen waar we tegenaan liepen. Ten eerste leek iedereen om ons heen zomaar zwanger te worden zonder problemen. Ten tweede was er maand in, maand uit de grote onzekerheid of het überhaupt wel ooit zou lukken. De hoop groeide met de maand mee, maar werd ook iedere maand weer heel hard onderuit geschopt. De emotionele achtbaan was niet te stoppen. Ten derde was het altijd weer lastig om al die ziekenhuis afspraken in te plannen, want dat betekende iedere keer vrij regelen van werk. Het laatste punt waar wij heel erg tegenaan liepen was dat we zelf ook iets wilden doen om de kansen te vergroten, maar we wisten niet wat.

Nadat bij ons IUI werd geadviseerd in combinatie met hormoonbehandelingen, kregen wij geen verdere informatie over de mogelijke oorzaak en wat we zelf konden doen om onze kansen te vergroten. Dat vonden we heel frustrerend, want dat betekende dat we volledig afhankelijk waren van het ziekenhuis en dat we afhankelijk waren van één techniek. Dit terwijl wij vinden dat het combineren van technieken meestal de beste resultaten geeft. Althans, dat merken wij heel erg goed in de fysiopraktijk. Daarom gingen wij intensief op zoek naar vruchtbaarheidsbehandelingen buiten het ziekenhuis. Wij geloven dat organen ook moeten kunnen bewegen en we vonden het gek dat een fysiotherapeut, die specialist is op het gebied van bewegen, daar niets mee doet of kan doen.

 

Dat gaf echt hoop, want deze techniek beschreef wat wij dachten: organen moeten kunnen bewegen en dus vonden wij dat deze techniek ons op het lijf geschreven is.


We konden echter in heel Nederland niets vinden binnen de fysiotherapie. Een jaar nadat we de zoektocht begonnen, kwamen we een prachtige behandelmethode uit Amerika tegen met mooie resultaten, de Mercier therapie. Dat gaf echt hoop, want deze techniek beschreef wat wij dachten: organen moeten kunnen bewegen en dus vonden wij dat deze techniek ons op het lijf geschreven is. Wij hebben vanaf dat moment alles op alles gezet om deze techniek in onze vingers te kunnen krijgen zodat wij de eerste fysiotherapeuten in Nederland konden worden die vruchtbaarheidsbehandelingen uit kunnen voeren.

We hebben de cursus inmiddels met succes afgerond en kunnen wij mensen helpen met deze mooie, maar tegelijkertijd ook relatief eenvoudige techniek. Nu kunnen wij doen waar ons hart ligt, mensen helpen hun grote geluk te vinden.

Wat wij belangrijk vinden.

Je kinderwens kan je leven beheersen, er is niets op de dag waar je zo veel mee bezig bent als die ene wens. Het is een groot gemis. De omgeving die snapt het vaak niet of ze weten niet goed hoe ze moeten reageren en zeggen daardoor precies de verkeerde dingen. 

Wij proberen tijdens de behandelingen te zorgen voor rust en aandacht voor jou. Wij vinden het belangrijk dat je alles kunt bespreken, zowel alle frustraties, het verdriet en de teleurstellingen, als de mooie momenten die er meestal toch ook nog zijn. Maar het is natuurlijk ook prima als je dat juist niet wilt; niets moet, alles mag.

 

“Je kinderwens kan je leven beheersen, er is niets op de dag waar je zo veel mee bezig bent als die ene wens. Het is een groot gemis.”


Wat doen wij anders dan andere therapeuten?

In Nederland is er geen enkele fysiotherapeut die vruchtbaarheidsbehandelingen doet. Dit terwijl er steeds meer wetenschappelijk onderbouwde technieken komen, die aangeven dat het gebruik van fysiotherapie wel degelijk bevorderend is voor de vruchtbaarheid.

Met de mercier techniek gaan we de diepte in, we werken op de buikorganen, de rugspieren, de heupen en het bekken. Als alle organen in jouw buik goed kunnen bewegen en als alles goed doorbloed is dan is de kans op een zwangerschap tot 80% groter.

In vergelijking met bijvoorbeeld een osteopaat, behandelen wij veel dieper in de buik (alles uitwendig, niets inwendig). De baarmoeder en eierstokken liggen diep in het bekken, dus oppervlakkig bereik je niet de banden en spieren rondom de baarmoeder.