skip to Main Content
06 24 16 16 93 Stuur e-mail

Wat doet een fysiotherapeut?

Het menselijk lichaam is een bijzonder goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten. Als alles goed werkt, gaat bewegen als vanzelf. Pas als u ergens last van krijgt, beseft u vaak pas dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is.
De algemeen fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Fysiotherapie is er op gericht om u zo goed mogelijk te laten bewegen, zonder pijn. Bij de fysiotherapeut kunt u dus terecht om uw pijnklachten of problemen met bewegen te laten verhelpen.
De fysiotherapeut bekijkt eerst wat het probleem is en waar de oorzaak van het probleem ligt. Vervolgens maakt hij/zij met u een behandelplan om zo snel en efficient mogelijk de klachten op te lossen. Dat gebeurt natuurlijk allemaal in samenspraak met u als patiënt.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Allereerst hebben we een gesprek over de klacht en daarna zullen wij de klacht onderzoeken. Aan de hand daarvan stellen we samen een behandelplan op dat bij u en uw klacht past.
De behandeling kan vervolgens bestaan uit triggerpoint therapie/dry needling, bindweefseltherapie/bindweefselmassage, littekenbehandeling, massage, oefeningen en/of adviezen.

welke klachten kunnen behandeld worden met fysiotherapie?

Klachten aan pezen, banden, spieren en gewrichten, zoals:

  • Rugklachten, zowel laag als hoog in de rug
  • Nekklachten
  • Hoofdpijn
  • Klachten aan de schouder, elleboog, pols en hand
  • Klachten aan de heup, knie, enkel en voet.

Heeft u een andere klacht en vraagt u zich af of wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij proberen voor iedere klacht een passende oplossing te zoeken.